15.000 feestgangers op Limburg Feest in Stayen

Print
15.000 feestgangers op Limburg Feest in Stayen

Foto: Tine Jans

Sint-Truiden - Zaterdag 19 september heeft De Voorzorg Limburg een uniek volksfeest gegeven in het voetbalstadion van STVV: Stayen. Alle 15.000 kaarten gingen de deur uit en met een indrukwekkende affiche met o.a. Emma Bale, Ghost Rockers en De Romeo’s was het een meer dan geslaagde dag. Een grote ‘dank u’ van De Voorzorg aan haar 300.000 leden en aan haar 2.000 medewerkers die het historische marktaandeel van 35% mogelijk maken.

Een hoop kleine Mega Mindy’tjes stroomden vroeg toe zodat ze hun beentjes konden losschudden op de klanken van hun grote idool. De vrolijke klanken werden opgevolgd door de immens populaire groep Ghost Rockers die de kelen van de jonge bezoekers lieten opengaan. Een paar donkere wolken leken Emma Bale haar optreden in het water te doen vallen, maar de regendruppels zetten haar frêle stem enkel kracht bij. Deze jonge dame stond er.

Niet alleen op het podium stond entertainment voor de kinderen en jongeren, in ons speciaal opgebouwde speeldorp stonden verscheidene attracties. Op de bungeerun konden kinderen en jongeren een wedstrijd tegen elkaar aangaan en op bungeetrampoline vlogen ze net zo hoog als Mega Mindy. De echte daredevils vonden dan weer snel hun weg naar de klimmuur.

Toen de avond stilaan viel, was het tijd voor de mama’s en de oma’s: De Romeo’s betraden onder luid applaus het podium. Maar al snel bleek dat zij heel het stadion deden daveren. Jong, oud, man, vrouw: alle handen gingen op elkaar met hier en daar de nodige polonaise. De dag werd besloten met de rauwe stem van grote heer Raymond Van het Groenewoud.

Toch begon Tony Coonen, federaal secretaris van De Voorzorg Limbug, pas echt te glunderen tijdens de verrassingsact. Het podium werd ingepalmd door zijn medewerkers die samen met Stijn Meuris hun eigen versie van het Limburgs volkslied brachten. “Wat een fantastische dag”, aldus Coonen. “Beter hadden wij onze leden en zeker onze medewerkers, die dit succes mogelijk hebben gemaakt, niet kunnen bedanken. De goesting om nog meer te groeien en nog betere diensten aan te bieden wordt steeds groter. Na vandaag werken we verder naar 500.000 leden. We hebben nog veel in onze marge als voordeligste ziekenfonds van Vlaanderen”, besluit een tevreden Coonen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio