Felix Van Groeningen regisseert nieuwe film voor Brad Pitt

Print
Felix Van Groeningen regisseert nieuwe film voor Brad Pitt

Foto: Belga

Felix Van Groeningen zal voor het Amerikaanse productiebedrijf New Regency en Plan B, de productiemaatschappij van Hollywoodacteur Brad Pitt, een nieuwe speelfilm regisseren. ‘Beautiful Boy’ zal zijn zesde speelfilm worden, meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) woensdag.

Het scenario van de speelfilm is gebaseerd op twee succesvolle boeken van New York Times-journalist David Sheff over de drugsverslaving van zijn zoon. Het verhaal van de verslaving en het afkicken van methadon wordt beschreven door de ogen van een vader. Scenarist Luke Davies zal de verhalen bewerken voor de film. Er zijn nog geen namen bekendgemaakt van acteurs.

‘Beautiful Boy’ wordt de eerste Amerikaanse speelfilm voor Felix Van Groeningen. Hij legt momenteel de laatste hand aan zijn vijfde speelfilm ‘Belgica’, die in het voorjaar van 2016 in de Belgische filmzalen te zien is. Eerder maakte de Vlaamse regisseur ‘The Broken Circle Breakdown’, ‘De helaasheid der dingen’, ‘Dagen zonder lief’ en ‘Steven + Sky”’met steun van het VAF.

‘The Broken Circle Breakdown’ werd in Hollywood opgemerkt en in 2014 beloond met een Oscarnominatie voor beste buitenlandse film.