De Robbert vervangt alle krijtborden door touchscreens

Print

Hamont

Hamont-Achel - In Lagere School De Robbert hebben ze in het verleden steeds goed geïnvesteerd in nieuwe technologieën en stapten de leerlingen en leerkrachten mee in de snel evoluerende media-samenleving. Stilstaan is achteruit gaan.

Zowel in de onder- als bovenbouw leren de kinderen al sinds jaar en dag op een geïntegreerde wijze verantwoord gebruik maken van de PC. Vorig schooljaar eindigden zelfs meerdere klassen in de top 10 van de Whizzkidswedstrijd, een ICT-wedstrijd voor alle Vlaamse basisscholen. Om terecht fier op te zijn!
Vanaf dit schooljaar gaat de school nog wat verder. Al de oude groene krijtborden worden vervangen door touchscreens. Niet over een nacht ijs gegaan en na een grondige analyse en een prijs-kwaliteit vergelijking, is de school in zee gegaan met de firma Didacta. Zij leveren de borden van Prowise, een Budelse firma. Deze staan tevens in voor de ontwikkeling van de software. Vanwege de zware investering en de snel evoluerende technologie besliste de directie Roel Truyers in samenwerking met ICT-coördinator Toon Donné om de 18 touchscreens te leasen. Deze grote vooruitgang betekent een hele aanpassing voor het enthousiaste team. Gerichte nascholingen op studiedagen en personeelsvergaderingen staan nu op het programma. Het team is er zeker van dat de kinderen er wel bij zullen varen. Er zal een wereld voor hen open gaan. Het onderwijs zal ook een heel andere wending krijgen, zonder het kind met het badwater weg te gooien.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio