Stromae annuleert Amerikaans concert na ongeval

Print
Stromae annuleert Amerikaans concert na ongeval

Foto: Photo News

Stromae heeft gisteren een concert in Minneapolis afgelast. De zanger werd vlak voor het optreden afgevoerd na een ongeluk, aldus zijn entourage, maar verkeert niet in gevaar.

Volgens de entourage van de zanger, heeft hij een ongeluk gehad. "Hij verkeert niet meer in gevaar", verzekerde iemand het opgedaagde publiek. "Maar het optreden is helaas wel afgelast. Het is geen grap. Ik zou hier veel liever niet staan", klonk het.

 

Een concertganger zegt op Twitter dat hij zag hoe Stromae naar het ziekenhuis werd gebracht.

Andere fans uitten hun teleurstelling én bezorgdheid. 

Stromae begon op 12 september in Miami aan een Amerikaanse tour. Die moet hem over het kanaal op de kaart zetten nadat Amerikaanse sterren als Kanye West en Madonna hun bewondering al uitten. Het hoogtepunt moet er volgende week komen met een optreden in de legendarische concertzaal Madison Square Garden (New York) op 1 oktober. Of dat concert nog doorgaat is onduidelijk.

Eerder moest Stromae ook al een deel van zijn Afrikaanse tournee schrappen door gezondheidsproblemen. Hij zou toen ernstige bijwerkingen hebben gekregen na een preventieve behandling tegen malaria. Hij annuleerde toen een lange reeks concerten: 20 juni - Kigali, Rwanda, 5 juli - Wireless Festival, Londen, 8 juli - Rock in Roma, Italië, 11 juli - Alive Festival Lissabon, Portugal, 13 juli - Moon & Stars Festival, Zwitserland, 14 juli - Hydrogen Festival, Italië, 17 juli - Festival Internacional de Benicàssim, Spanje, 31 juli - Osheaga Music & Arts Festival Montreal, Canada, 2 augustus - Lollapalooza, Chicago.