Heerlijk herfstweer op komst dit weekend

Print
Heerlijk herfstweer op komst dit weekend

Woensdagmiddag is het eerst wisselend tot zwaarbewolkt met buien. Later wordt het droog aan de kust en over het westen van het land met opklaringen. Over de oostelijke landshelft blijven er nog tot de avond buien voorkomen. De wind waait zwak tot matig, aan zee tijdelijk vrij krachtig uit westelijke richtingen. De maxima bedragen 10 graden hoog in de Ardennen en ongeveer 15 graden in de andere regio’s.

Woensdagavond wordt het overal droog met opklaringen. In de nacht van woensdag op donderdag neemt de bewolking toe, later gevolgd door lichte regen of motregen over het westen van het land. De minima bedragen 6 graden in de Ardennen tot 12 graden dicht bij zee.

Donderdag is het eerst bewolkt met af en toe motregen, vooral over het westen en midden van het land. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. ‘s Avonds verschijnen er meer opklaringen vanuit het westen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. De maxima bedragen 13 graden in Hoog-België en zowat 17 graden in de andere regio’s.

Vrijdag is het eerst grijs door nevel, mist of laaghangende bewolking. In de loop van de namiddag kan de zon doorbreken. Van zaterdag tot in het midden van volgende week is het rustig en droog herfstweer met flinke zonnige perioden. In de nacht en ochtend kan mist voorkomen. De middagtemperatuur schommelt rond 18 graden. ‘s Nachts koelt het stevig af.

(belga)