15de dieren-en tractorenwijding op het Sonnis

Print

Sonnis

Houthalen-Helchteren - Landelijke Gilde Helchteren organiseerde naar jaarlijkse traditie op 't Sonnis de Dieren- en Tractorenwijding. Vlekkeloze organisatie en met al dat wijwater konden het weer en de sfeer alleen maar zonnig en goed zijn.

In de wijk Sonnis in Helchteren vond afgelopen zondag al voor de 15de keer de dieren-en tractorwijding plaats. Het begon al in de vroege ochtend met een dauwwandeling van een 70-tal paarden en ruiters op het Militair schietterrein va Helchteren. Ondertussen werd er ook, en dat voor de eerste keer, een tractorrit door Helchteren gereden. Daar namen ongeveer 50 tractoren aan deel. Een succes dus!

Na deze twee uitstappen kwam alles samen aan het kerkje van Sonnis. Daar werden o.a. de paarden, een 80-tal tractoren, ook kindertractoren en –fietsjes, en een 800 schapen, honden, konijnen, kippen, lama’s en nog enkele andere diersoorten gewijd door de plaatselijke pastoor. Deze machines en dieren zijn dus weer voor een jaartje gevrijwaard van ongelukken en ziektes.

Achteraf was het tijd voor fanfare Sint-Trudo om enkele luchtige en lustige deuntjes te spelen. Ook het heropgerichte trommelkorps roffelde er duchtig op los. Ondertussen werd mijnheer pastoor gehuldigd voor jaren parochiedienst. Voor de hongerigen werd ook gezorgd met een ontbijt: er werden ongeveer 350 keer spek-en-eieren geserveerd. De nieuwe kampioen uierhangen(ja ja) werd bedacht met een uitgebreide mand levensmiddelen. Daarvan werden er ook acht uitgeloot tussen het talrijk opgenomen publiek. Bij de dieren die lotjes gekocht hadden was er bij mijn weten spijtig genoeg geen enkele winnaar.
Kortom, het weer was goed, de mensen waren voldaan en tevreden. Het was een mooie dag. Weeral een dikke proficiat dus aan de mensen van de Helchterense Landelijke Gilde.
Bij de foto's:
-Chef-kok Benny met zijn spek-en eierdames Lut, Nicole en Sabine.
-Gids Bart met dubbelspan en gevolg: een onvergetelijke ochtend door de heide.
-Een geslaagde eerste tractorrit door Helchteren City.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio