Ferrera wil Van Buyten bij Standard: ‘Ik leer nog veel van hem’

Print

Yannick Ferrera Foto: Belga

De naam van Daniel Van Buyten zingt al even rond op Sclessin. De voormalige Rode Duivel is voorlopig ‘raadgever’ van voorzitter Bruno Venanzi, maar denkt na over een officiële titel. Vermoedelijk hakt hij na de wedstrijd in Coxyde de knoop door. “Ik ben een groot voorstander van zijn komst”, gaf Standard-trainer Yannick Ferrera in de aanloop van het bekertreffen aan.

Al enkele weken vertoeft ‘Big Dan’ aan de zijde van Venanzi en sportief directeur Axel Lawaree. Ook woont hij de trainingen van Standard bij.

Ferrera: “Niet altijd, maar hij is er geregeld. Zijn aanwezigheid doet me goed. Ik leer nog veel van hem. Hij praat vaak met me over zijn rijke carrière en geeft me raad. Het is aan mij om daar iets mee te doen.” Kortom: we kunnen stellen dat de jonge trainer voor de komst van Van Buyten is.

“Absoluut. Ik ben geen vragende partij, ik ben heel erg vragende partij. Ik kan zelf niks beslissen, maar ik durf wel te zeggen dat ik wil dat hij blijft. Het zou goed zijn voor de club en voor mij. In welke functie? Ik zie hem als een sportief raadgever.”

Ondertussen moet er ook gewoon gevoetbald worden bij Standard. De weg naar de achtste finales van de Beker van België loopt via de kust, waar tweedeklasser Coxyde vanavond de Rouches ontvangt. Hoe Ferrera dat wil aanpakken, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.