Moord op opvoedster gefilmd door dader

Print
Moord op opvoedster gefilmd door dader

Vijf dagen na de mysterieuze moord op opvoedster Linda Doms (52) uit Hofstade bij Mechelen, is de moordenaar gevat. Het gerecht heeft gisteren Renaud H. (53) uit Mechelen aangehouden. De man is een kennis van de vrouw, en hij lijdt aan de ziekte van Parkinson. De man stapte uit wroeging zelf naar de politie. Erg moeilijk maakte hij het de politie niet, want de moord op de vrouw werd gefilmd.

De dood van Berlinda ‘Linda’ Doms (52) zorgde al dagenlang voor beroering in het landelijke Hofstade. De vrouw, die als verzorgster met gehandicapte kinderen werkte in het Koninklijk Instituut Woluwe, was graag gezien in het dorp. De alleenstaande vrouw kwam vorige week in bizarre omstandigheden om het leven.

Het waren de buren die haar dood aantroffen. Een buurvrouw had in de nacht van woensdag op donderdag rond twee uur een harde schreeuw gehoord. ‘Een vrouwenstem. Wellicht Linda’, verklaarde de dame achteraf aan de politie. Maar niemand in de buurt die ook maar enigszins durfde te vermoeden dat Linda om het leven was gebracht.

Pas vrijdagmiddag stapte een buurman haar huisje binnen. Hij deed dat samen met de eigenares van de woning, op vraag van de school van Linda die het verdacht vond dat de gehan­dicapten­begeleidster niet meer kwam opdagen.

‘Ik trof Linda aan in haar slaapkamer’, vertelt buurman August. ‘Het was verschrikkelijk om te zien. Linda lag op haar buik in een gekronkelde houding achter het bed. Ze was helemaal naakt. Alleen een jasje bedekte haar schouders. Ik riep nog: Linda, sta op. Maar ze bewoog niet meer. Haar voeten voelden ijskoud aan. Ze was dus al een tijdje dood. Ik heb meteen de politie verwittigd.’