Club uit Bilzen is enige overgebleven vierdeklasser in de Beker van België

Spouwen-Mopertingen met 22 bussen naar Anderlecht

Print
Bilzen -

Vanavond trekt een konvooi van 22 autocars richting Constant Vanden Stockstadion, waar Spouwen-Mopertingen het als enige overgebleven vierdeklasser in de 1/16de finales van de Beker van België opneemt tegen Anderlecht. “We gaan er één groot feest van maken”, zegt voorzitter Luc Janssen.

VOLG ALLE LIMBURGSE CLUBS IN DE BELGISCHE BEKER VANAVOND LIVE OP DEZE WEBSITE

Over de winstkansen maakt niemand zich illusies. De kans lijkt groter dat de zon morgen rond de aarde draait dan dat geel-blauw zich plaatst voor de volgende ronde. Maar wat de uitslag ook zal zijn, de match in het Astridpark wordt nu al bijgeschreven in de clubannalen, die teruggaan tot 2002. Dat jaar sloegen de voorzitters van Rapid Spouwen en Gold Star Mopertingen de handen in elkaar omdat een voetbalclub in beide kerkdorpen niet meer leefbaar bleek.

Spouwen-Mopertingen wordt in Anderlecht aangemoedigd door zo’n 1.200 supporters. Vier bussen met vip-gasten vertrekken om 16 uur. Zij kochten een matchticket van 120 euro, inclusief diner vooraf en een uur gratis drank achteraf in de businessruimte. Achttien bussen vertrekken op diverse plaatsen om 17.15 uur, maar ze komen allemaal samen op de ring rond Bilzen en worden in konvooi tot aan de Brusselse ring begeleid door de politie van Bilzen. Daar neemt de Brusselse politie het over.

Leerkrachten in geel en blauw

Dat de bekermatch tegen Anderlecht leeft, bleek vorige vrijdag in basisschool De Moppies in Mopertingen.

Om hun steun te betuigen aan het team van Jan Schoefs, gaven de leerkrachten de hele dag les in een geelblauw shirt. De speelplaats werd versierd met spandoeken en vlaggetjes in dezelfde kleuren.

Het hoogtepunt van de dag was het bezoek van de spelers Didier Haenen, Muhamed Velagic en Pieter-Jan Van Oudenhove en keeperstrainer Benny Liebens, zelf een Mopertingenaar. “Alle leerlingen deden mee, van de kleuters tot en met het zesde leerjaar”, verduidelijkt Liebens. “Heel wat van die kinderen gaan trouwens mee naar Anderlecht.”

Hoe de spelers van Spouwen-Mopertingen zich voorbereiden op de bekermatch, leest u vandaag in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio