Man eist 694.000 euro van Lanakenaar die hem hersenbloeding sloeg

Print
Man eist 694.000 euro van Lanakenaar die hem hersenbloeding sloeg

Davy Kruse en zijn vader. Foto: TP

Lanaken - Tijdens de tweede dag van de rechtszaak tegen een 27-jarige man uit Lanaken die tijdens de Open Air party van 2010 Davy Kruse (35) ernstig toetakelde na een schermutseling, zijn zowel de advocaten van het slachtoffer en zijn ouders als die van de beklaagden aan het woord gekomen. Er werd vooral uitgebreid gepleit over de hoge schade-eis die de Nederlander en zijn ouders vragen van de beklaagde.

Alleen al voor het slachtoffer wordt een schadevergoeding van 694.000 euro gevraagd. De Maastrichtenaar hield aan de vechtpartij een zware hersenbloeding over en moet nog steeds revalideren.

De burgerlijke partijen vorderen een hoge schadevergoeding van S.K. voor de gemaakte kosten, het inkomensverlies en de hulp van derden die de familie de afgelopen jaren kreeg. De ouders, die sinds 2010 dag en nacht voor hun zwaar hulpbehoevende zoon moeten zorgen, vragen een schadevergoeding van 25.000 euro.

Op het einde van de zitting zei Davy Kruse dat hij hoopt dat er na zoveel jaar eindelijk gerechtigheid komt. S.K greep de kans om nogmaals zijn excuses aan Kruse en zijn familie aan te bieden en te benadrukken dat hij geen Rambo is, zoals de procureur en de advocaat van het slachtoffer en zijn ouders lieten uitschijnen.

Tijdens de behandeling van deze zaak voor de correctionele rechtbank van Tongeren op 11 mei had het openbaar ministerie al een gevangenisstraf van 30 maanden en een geldboete van 1.500 euro gevraagd.

Vonnis op 19 oktober.