Zeer geslaagde derde editie van Levensloop Lommel

Print

Foto: Nele Mannaerts

Lommel - Zaterdag en zondag had de derde editie van Levensloop Lommel plaats. Levensloop is een feestelijk evenement voor alle leeftijden. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker.

Vierentwintig uur lang was er een aflossingssloop/-wandel in teamverband. Deze 24 uur staan symbool voor de strijd die patiënten dag en nacht leveren. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor het evenement en geven (ex-) patiënten een signaal dat ze er niet alleen voor staan. Dit gebeurde allemaal onder het goedkeurend oog van mascotte Boddy.
Er waren dit jaar 123 ploegen en 5.718 deelnemers. Zij zetten zich het hele weekend al lopend of wandelend in voor de strijd tegen kanker. De eregasten van dit evenement waren de 155 vechters, de mensen die de strijd tegen kanker van dichtbij meemaken of meegemaakt hebben. De vechters zijn heel tevreden dat zoveel teams deelnemen aan dit evenement om hun strijd tegen kanker te ondersteunen. Ze zijn alle deelnemers en vrijwilligers heel dankbaar dat ze van dit evenement weer een spetterende Levensloopeditie gemaakt hebben.
Levensloop Lommel is heel blij dat Katrien De Ruyscher, actrice uit onder andere 'Thuis' bereid was om als meter mee haar schouders onder de organisatie te zetten.
Ook dit jaar ging Levensloop Lommel weer voor een missie. Dit jaar kon je op Levensloop Lommel ook de Reuze Dikke Darm bezoeken. Onder begeleiding kon je het proces van dikkedarmkanker letterlijk doorlopen van een gezonde dikke darm naar een dikke darm met kanker.
Het werd een weekend van samenhorigheid, solidariteit, traantjes en steun aan elkaar.
Zondagnamiddag werd dan het eindbedrag van het weekend en alle voorafgaande activiteiten bekendgemaakt. Deze derde editie bracht nog meer op dan de voorgaande jaren. Meter Katrien De Ruyscher mocht een cheque van maar liefst 203.700 euro schenken aan de Stichting tegen kanker. Na enkele mooie optredens en een emotionele You never walk alone werd deze derde editie van levensloop afgesloten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio