Eerste asielzoekers in Helchteren zijn vooral Irakezen

Print
Eerste asielzoekers in Helchteren zijn vooral Irakezen

Foto: DD

Houthalen-Helchteren - De eerste 80 asielzoekers zijn gisteren na 20 uur al gearriveerd in de kazerne van Helchteren. Normaal gezien werden ze pas vandaag verwacht, maar de nood is zo hoog dat de opening vervroegd is. Een ontvangstcomité zal vandaag de tweede groep op een warme manier verwelkomen.

Het asielcentrum in de kazerne van Helchteren is al vroeger dan verwacht open. Normaal gezien zouden de eerste asielzoekers vandaag met gedichten, espresso, spandoeken en applaus onthaald worden aan de poort, maar die eer zal dan voor de tweede groep van 80 zijn die vandaag aankomt.

Bij die 80 zijn vooral Irakezen, zowel gezinnen met kinderen als alleenstaanden. In het asielcentrum moesten ze gisteren nog in allerijl op zoek naar babyvoeding voor de kleinsten en tijd om het hele ontvangstcomité te verwittigen was er ook niet.

De volgende drie dagen worden er telkens nog groepen van 50 verwacht. Uiteindelijk zullen 600 asielzoekers terecht kunnen in de kazerne, al zouden er dat ook wel 50 à 100 meer kunnen zijn. Waar de kinderen naar school zullen gaan, is nog niet duidelijk.

Lees vandaag in Het Belang van Limburg hoe mensen uit de buurt de asielzoekers vandaag zullen verwelkomen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio