“Wagen vol krassen na beurt in carwash”

“Wagen vol krassen na beurt in carwash”

Godfried Janssen toont de schade aan zijn wagen. Foto: Dick Demey

Op een dag stelde Godfried Janssen vast dat er in de deurlijsten van zijn wagen grote krassen stonden. De Lommelaar piekerde zich suf over de oorzaak. Toen dacht hij aan de ‘hand carwash’, waar hij zijn wagen twee dagen tevoren had laten poetsen.

“Ik kan geen andere oorzaak bedenken”, zegt Godfried. “Ik heb de gewoonte om mijn wagens pico bello te onderhouden, dus die krassen komen er niet in van mijn werkschoenen, of zo. Aan het motief van de krassen zie je ook dat ze bewust zijn gemaakt. Dat wil zeggen: er is moedwillig heen en weer geschuurd over de lak.”

“Volgens mij zijn ze gemaakt doordat de poetsers van de carwash vuile vodden gebruikten. De uitbater van de carwash heeft ook gezegd dat hij zijn verzekeringsmaatschappij zou inschakelen. Maar hij is van die belofte teruggekomen. De vraag is nu; van waar komen die krassen?”

Omdat hij de krassen pas twee dagen na de wasbeurt in de hand carwash zag, is het voor Godfried Janssen onmogelijk om te bewijzen dat steentjes of vuil in de poetsdoeken van wassers, de oorzaak zijn van de schade aan zijn wagen.

Toch is zijn redenering niet zo vreemd. Op het internet bulkt het van commentaren over wasbeurten, wasstraten en carwash-installaties, die beschadigingen veroorzaakten aan wagens.


Heeft ook u schade geleden na een bezoek aan een (hand)carwash? Laat het ons weten, via vooruopgelost@hbvl.be.