Weer tegenslag voor Oranje voor beslissende interlands

Print
Weer tegenslag voor Oranje voor beslissende interlands

Foto: Photo News

Stefan de Vrij mist de laatste twee interlands van het Nederlands elftal in de kwalificatiereeks voor het EK. De verdediger is niet op tijd hersteld van zijn knieblessure. De teamarts van Lazio Rome meldde maandag via het radiokanaal van de Italiaanse club dat de international pas na de interlandperiode half oktober terugkeert.

De Vrij kreeg na de voorlaatste interland van Oranje tegen IJsland last van een knieblessure, maar besloot drie dagen later toch aan het uitduel met Turkije te beginnen. In de rust van die wedstrijd moest de verdediger zich echter laten vervangen. De medische staf van Lazio verweet de Nederlandse voetbalbond te veel risico met De Vrij te hebben genomen.

Clubarts Stefano Salvatori van Lazio meldde vorige week nog dat het iets beter ging met de oud-speler van Feyenoord, maar zei wel dat een ontsteking in zijn knie nog steeds niet was verdwenen. Maandag was hij vrij duidelijk: ‘Over De Vrij kan ik zeggen dat ik hem pas na de interlandperiode medio oktober terug verwacht.’

Het Nederlands elftal sluit de EK-kwalificatie volgende maand af met wedstrijden tegen Kazachstan (10 oktober) en Tsjechië (13 oktober). In die duels moet Oranje een achterstand van twee punten op Turkije goedmaken om kans te houden op EK-deelname. Door de nederlagen tegen IJsland en Turkije kan Oranje maximaal als derde eindigen. In dat geval mag de ploeg van bondscoach Danny Blind in de play-offs om een ticket voor het EK van 2016 in Frankrijk spelen.