Yellow Tigers in oefenduel nipt onderuit tegen Bulgarije

Print
Yellow Tigers in oefenduel nipt onderuit tegen Bulgarije

Foto: VDB

De Belgische volleybalvrouwen zijn in hun voorlaatste oefeninterland voor aanvang van het EK tegen een nipte 2-3 nederlaag tegen Bulgarije aangelopen. De setstanden in de Lotto Arena waren 25-18, 25-18, 20-25, 15-25 en 14-16.

De Yellow Tigers begonnen nochtans met wervelend volley aan de eerste twee sets met Dirickx, Van Hecke, Heyrman en Vandesteene beurtelings in een glansrol. Maar dan nam de concentratie af, de Bulgaarse meisjes kwamen beter in de match via hun blok en de foutenlast werd tot een minimum beperkt. Op enkele opslagreeksen van Cianci na en enkele geslaagde aanvallen, konden de Belgische speelsters daar weinig tegenover stellen.

Het werd bijgevolg een evenwichtige tiebreak, waarin opnieuw Cianci met haar opslagen een 7-12 achterstand ongedaan maakte, geholpen door een alert blok. Maar foutjes in de slotfase gaven Nikoleva de kans om voor Bulgaarse winst te zorgen.

Dinsdag wordt opnieuw tegen Bulgarije geoefend, zaterdag starten de Tigers aan hun EK, dat van 26 september tot 4 oktober in Nederland en België plaatsvindt. België speelt er in de groepsfase in groep B in de Antwerpse Lotto Arena tegen Hongarije (26/9), Azerbeidzjan (27/9) en Turkije (28/9).

België speelde met Dirickx, Heyrman, Van Hecke, Vandesteene, Leys, Aelbrecht, Courtois, Cianci, Grobelna, Van de Vijver, Biebauw, Van Gestel.