Ontmoeting tussen vakbonden gevangenissen en minister Geens ‘geen succes’

Print
Ontmoeting tussen vakbonden gevangenissen en minister Geens ‘geen succes’

Foto: BELGA

De ontmoeting tussen het gemeenschappelijk vakbondsfront en minister van Justitie Koen Geens over de besparingsplannen binnen het gevangeniswezen 'heeft niet veel opgeleverd' maandag. Dat heeft Laurence Clamar van de Franstalige christelijke vakbond CSC gezegd.

De vakbonden verzetten zich tegen de rationaliseringsplannen binnen het gevangeniswezen, dat de manier van werken moet veranderen en het met 10 procent minder personeel zou moeten stellen, aldus de CSC.

De enige vooruitgang die is geboekt, is dat theoretische oefeningen zullen worden gehouden in de gevangenissen die moeten uitwijzen of de rationalisering mogelijk is', meldt Clamar, die het heeft over een 'moeilijk overleg'.

Ook de problematiek omtrent het Veiligheidskorps werd aangesneden. De minister van Justitie had in juni aangekondigd dat er 20 extra agenten zouden bijkomen. 'Het einde van de tunnel is nog niet in zicht', zegt Clamar daarover. De agenten zouden tussen dit en december moeten worden aangeworven. 'Een oplossing op kortere termijn werd niet ter sprake gebracht, dat terwijl het Veiligheidskorps onderbemand is en dagelijks met grote problemen wordt geconfronteerd.'