Beelden nekken Diego Costa: ‘Gewelddadig gedrag’

Print
Rood Gabriel Paulista

Smerig of slim van Diego Costa? Moet dit kunnen?

Posted by Play Sports on zaterdag 19 september 2015

Chelsea-spits Diego Costa moet een sanctie vrezen nadat hij zaterdag in de met 2-0 gewonnen wedstrijd van Arsenal op de zesde speeldag in de Premier League zijn handen in het gezicht van Laurent Koscielny plantte. De Engelse voetbalbond (FA) beschuldigt Costa van gewelddadig gedrag. Dat staat maandag op de website van de FA te lezen.

Scheidsrechter Mike Dean merkte de bewuste fase in de 43e minuut niet op. Maar de FA laat Costa, die drie wedstrijden schorsing riskeert, nu toch vervolgen op basis van videobeelden.

Niet veel later in de bewuste match reageerde Arsenal-verdediger Gabriel Paulista op de provocaties van Costa met een tik op het scheenbeen van de Spanjaard. Ref Dean gaf de Braziliaan wel rood. Gabriel wordt nu door de FA ook nog beschuldigd van ongepast gedrag na zijn rode kaart. Arsenal-middenvelder Santi Cazorla, die eveneens van het veld werd gestuurd, kreeg een waarschuwing voor zijn gedrag na zijn tweede gele kaart. De FA beschuldigt tevens de clubs Chelsea en Arsenal ervan hun spelers niet onder controle gehouden te hebben.

Arsenal verklaarde op zijn website al in beroep te gaan tegen de drie wedstrijden schorsing voor Gabriel.