Man steekt ex-partner neer in Blankenberge

Print
Man steekt ex-partner neer in Blankenberge

Foto: Jason Wittevrongel

De Brugse onderzoeksrechter heeft maandag Blankenbergenaar E.B. (46) aangehouden voor de moord op zijn ex-partner P.V. (44). De man stak donderdagavond zijn ex met een mes in de hals.

De politie ontdekte de feiten vrijdagavond al. De agenten waren naar de woning van E.B. in de Koninginnelaan in Blankenberge gestuurd toen die vrijdag niet opdaagde op zijn werk. In het huis vonden ze het lichaam van P.V., de ex-partner van E.B. Zij had hun relatie onlang beëindigd.

De politie kon de E.B. echter nergens vinden en zette daarop een val op. De speurders wachtten aan de woning tot E.B. zondag opnieuw aan het huis opdaagde. Toen dat gebeurde, werd hij onmiddellijk ingerekend. De feiten werden zolang stilgehouden om de man niet te alarmeren.

E.B. werd ondertussen verhoord en bekende dat hij het slachtoffer neergestoken had. Hij had gevraagd of ze nog eens over hun relatie wilde praten, maar de situatie liep uit de hand. E.B. ontkent echter dat hij met voorbedachtheid handelde.

De Brugse onderzoeksrechter is daar wel van overtuigd en liet de man basis van de lijkschouwing en het onderzoek wegens moord onder aanhoudingsmandaat plaatsen.