België stijgt naar 4e plaats op wereldranglijst en is reekshoofd in 2016

Print
België stijgt naar 4e plaats op wereldranglijst en is reekshoofd in 2016

Foto: BELGA

De Belgische Davis Cup-ploeg is dankzij zijn schitterende prestaties van afgelopen weekend van de achtste naar de vierde plaats gestegen in het landenklassement van de Internationale Tennisfederatie ITF. Groot-Brittannië, eind november opponent van de Belgen in de grote Davis Cup-finale, wipt in de ranglijst van zes naar drie. Tsjechië blijft leider en wordt gevolgd door Zwitserland.

België verzekerde zich zondag in Vorst Nationaal voor het eerst sinds 1904 van een ticket voor de grote finale van de Davis Cup door Argentinië in de halve finales met 3-2 te kloppen. De Britten van hun kant plaatsten zich voor de eindstrijd door in Glasgow de maat te nemen van Australië. Traditioneel zijn de twee finalisten ook meteen reekshoofden één en twee voor de loting van de volgende editie: Groot-Brittannië is het topreekshoofd, België het tweede.

De loting voor de Davis Cup 2016 vindt woensdag om 19u lokale tijd (middernacht in België) plaats in de Chileense hoofdstad Santiago. Naast finalisten België (ITF 4) en Groot-Brittannië (ITF 3) zijn ook Tsjechië (ITF 1), Zwitserland (ITF 2), Frankrijk (ITF 5), Argentinië (ITF 6), Servië (ITF 7) en Australië (ITF 8) reekshoofd in de eerste ronde van de Wereldgroep. Zij nemen het op tegen een niet-reekshoofd en dat zijn Canada (ITF 10), Kroatië (ITF 16), Duitsland (ITF 15), Italië (ITF 9), Japan (ITF 14), Kazachstan (ITF 13), Polen (ITF 17) en de Verenigde Staten (ITF 12).

De eerste ronde van de Wereldgroep wordt van 4 tot 6 maart 2016 gespeeld. De finale van de editie van 2015, op Belgische bodem, staat van vrijdag 27 tot en met zondag 29 november ingepland.