Seizoen Cavendish gedaan na schouderoperatie

Print
Seizoen Cavendish gedaan na schouderoperatie

Foto: Photo News

Etixx-Quick Step-sprinter Mark Cavendish zal niet meer in actie komen dit seizoen. Vanochtend moest hij een operatie aan de schouder ondergaan na zijn val in de Tour of Britain. Hij zal niet op tijd hersteld zijn om nog in competitie mee te fietsen.

Wielrennen op Sportwereld.be

Mark Cavendish zal dit seizoen niet meer op een fiets te bewonderen zijn. De Brit onderging maandagmorgen een operatie aan zijn linkerschouder. Dat maakte zijn team Etixx-Quick Step bekend in een persbericht.

Cavendish liep in de zesde etappe van de Ronde van Groot-Brittannië een scheur op in de ligamenten van zijn linkerschouder. De operatie van maandag verliep succesvol, maar 'Cav' zal dit seizoen wel niet meer in actie komen.

'Het was een moeilijke beslissing', aldus de spurter. 'Ik had tien dagen na de crash nog steeds pijn in mijn schouder en ik kon bijna geen gewicht optillen. Enkele dagen geleden heb ik geprobeerd te trainen, maar ik kon helemaal geen kracht zetten op mijn stuur. De operatie was nodig om problemen in de toekomst te vermijden. Ik ben wel heel teleurgesteld mijn seizoen zo te moeten beëindigen. Het WK in Richmond en de Abu Dhabi Tour waren nog twee doelen op het einde van mijn seizoen. Maar er is niks aan te doen, ik moet nu rusten om dan op volle sterkte de voorbereiding op het nieuwe seizoen te starten. Ik wens Etixx-Quick Step en het Britse team in Richmond alle succes toe.'

Voor de snelle Brit was het niet de eerste keer dat hij last had van zijn schouders. In de Tour de France van 2014 blesseerde Cavendish zich zwaar aan de rechterschouder. Dit seizoen won Cavendish één etappe in de Ronde van Frankrijk.