Feestnamiddag bij ziekenzorg Loksbergen

Print

Loksbergen

Halen - Het was een fijn feest, groot door zijn samenhorigheid, gezellig door zijn verbondenheid, doordrenkt van dienstbaarheid, helemaal in de sfeer van echte vriendschap. Meer moet dat niet zijn! Rustig thuiskomen bij elkaar, je welkom heten bij ziekenzorg.

Zo voelde het op zaterdag 12 september, de dag dat we met velen, senioren, zieken en vrijwilligers samen kwamen om met elkaar feest te vieren, dorpsweetjes uit te wisselen, mekaar te vragen 'hoe gaat het met je?'. Om het feest in de juiste richting te sturen hebben we eerst de Heilige Mis gevierd.
Op het einde van de viering hebben we onze gaven bij de Heer gebracht: “Heer, maak ons bereid om in eenvoud groot te zijn, om in dienstbaarheid de eerste te zijn.” Op basis van deze gedachten kan het feest niet stuk: lekker eten, zonder enige aarzeling met elkaar praten, niet alleen vreugde, maar ook elkaars pijn delen, want in ons hart schuilen niet alleen zonnige stralen, maar ook donkere wolken.
Dankjewel lieve aanwezigen, dankjewel ziekenzorg, dankjewel Daisy voor de beelden uit de oude doos, dankjewel Lucienne voor het gepast verrassingscadeautje 'knap werk'. Ik sluit af met deze gedachte: “Laten wij de koord des levens vasthouden … samen trekken in dezelfde richting, geen verdeeldheid, zo houden we stand, zo zijn we tegen pijn en verdriet gekant. Zorgen voor elkaar in liefde, vrijheid en gelijkheid op alle wegen waar wij elkaar ontmoeten. Er steeds zijn voor de anderen, een zegen zijn. Jij bent de kracht in elk touw."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio