VVW Kelchteren behoudt Limburgse Beker in dameszeilen

Print

Foto: STEPHAN Fontaine

Houthalen-Helchteren - Zon, droog weer , 1à 2 beaufort, en een heerlijk parcours: meer was er niet nodig voor de Limburgse dames om afgelopen zondag een faire wedstrijd te komen zeilen op de plas van zeil-surf en duikclub VVW Kelchteren.

Er werden niet minder dan 5 reeksen gevaren, een driehoek met telkens 2 keer een kruisrak en 2 keer een halve (soms ruimend naar voor de)winds rak. De thuiszeilsters zijn diep moeten gaan om de grote beker in handen van de organiserende club te houden. Het bleef een nek-aan-nekrace tot de laatste manche, maar het was Lien Van Assche van VVW Kelchteren die met een fantastische overwinning de eerste plek won voor een wederoptredende Anne-Charlotte Nellissen van ZC Maasmechelen en een nochtans erg sterk zeilende Naomi Politi (VVW Kelchteren).

Jeugd boven dus. "De zomertrainingen op de maasplassen werpen duidelijk hun vruchten af bij de jonge zeilsters", aldus de erg tevreden voorzitter Willy Dierckx. Na de prijsuitreiking werd er verbroederd met alle zeilsters en afspraak is nu al gegeven voor volgend jaar.

Het voltallige bestuur dankt nogmaals de vele helpende handen, jullie zijn echt top vrijwilligers! En in het bijzonder hoofdsponsor Lingerie Elise, weg naar Zwartberg – Houthalen.

Volgende zeilwedstrijd op de plas is voorzien op zondag 18 oktober met de eerste start om 12u. Meer info en foto’s staan straks op de facebook pagina vvwkelchteren. Tot dan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio