Kroatië heeft nieuwe bondscoach

Print
Kroatië heeft nieuwe bondscoach

Foto: Belgaimage

Ante Cacic is de nieuwe bondscoach van de Kroatische nationale voetbalploeg. Hij volgt de twee weken geleden ontslagen Niko Kovac op. Dat maakte de Kroatische voetbalbond (HNS) maandag bekend.

Het contract van de 61-jarige Cacic, die in 2012 als coach van Dinamo Zagreb de dubbel titel-beker lukte, loopt tot het WK 2018 in Rusland. ‘Het Uitvoerend Comité is ervan overtuigd dat Cacic en zijn staf (Josip Simunic en Ante Mise) Kroatië naar het EK in Frankrijk zullen leiden’, zo klinkt het op de website van de Kroatische voetbalbond.

In kwalificatiegroep H voor het EK 2016 staat Kroatië na acht speeldagen op de derde plaats met 14 punten, op vier punten van leider Italië. Noorwegen is tweede met 16 punten. Kroatië moest een punt inleveren nadat in de wedstrijd tegen Italië (1-1) in Split in het gras een hakenkruis te zien was. De Kroaten, die uit de voorbije twee matchen tegen Azerbeidzjan (0-0) en Noorwegen (2-0) slechts één punt puurden, nemen het nog thuis op tegen Bulgarije (10/10). Daarna gaan ze op de slotspeeldag op bezoek bij Malta (13/10).