Yannick Noah opnieuw kapitein Franse Davis Cup-ploeg

Print
Yannick Noah opnieuw kapitein Franse Davis Cup-ploeg

Foto: AP

De Franse ex-tennisser Yannick Noah wordt opnieuw kapitein van de Franse Davis Cup-ploeg. Dat heeft de Franse tennisfederatie (FFT) maandag bevestigd. Noah volgt Arnaud Clément op, die vrijdag ontslagen werd

De 55-jarige Noah krijgt de leiding tijdens de campagne van 2016. Zijn voorganger Clément leidde Frankrijk vorig jaar nog naar de finale van de Davis Cup. Daarin moesten de Fransen hun meerdere erkennen in Zwitserland (3-1). Volgens de bond slaagde Clément er niet in om het maximale te halen uit de Franse ploeg, die in de kwartfinales van de Davis Cup uitgeschakeld werd door Groot-Brittannië (3-1).

Sinds het ontslag van Clément was de naam van Noah al te horen in de wandelgangen en maandag werd zijn komst bevestigd. Voor de flamboyante Noah wordt het al zijn derde periode aan het roer van de Franse ploeg, nadat hij eerder al zestien wedstrijden kapitein was tussen 1991 en 1992 en tussen 1995 en 1998. Tussen 1997 en 1998 was de voormalige nummer drie op de wereldranglijst ook gedurende vijf wedstrijden coach van het Franse Fed Cup-team.