Andy Murray wil Masters schrappen voor finale Davis Cup tegen België

Print
Andy Murray wil Masters schrappen voor finale Davis Cup tegen België

Foto: AP

Andy Murray overweegt om te passen voor de Masters in Londen midden november. Hij zou forfait geven om beter voorbereid te zijn op de finale van de Davis Cup tussen Groot-Brittannië en België. Dat zei de Britse tennisser aan BBC Radio.

De Masters in Londen vinden plaats van 15 tot 22 november, terwijl de finale van de Davis Cup in België doorgaat van 27 tot 29 november.

‘Er staat een vraagteken achter mijn deelname aan de Masters’, verraste Murray aan BBC Radio. ‘Ik zal me beter kunnen voorbereiden op de finale als ik niet meedoe aan de Masters. De wedstrijden op de Masters zijn enorm vermoeiend en het is moeilijk om op twee fronten voluit te gaan. Na de Masters heb je nood aan rust. Dat heb ik vorig jaar gezien bij Roger Federer, die na de Masters met Zwitserland ook de Davis Cup-finale moest spelen, maar niet voluit ging op de Masters.’ Voor de finale tegen Novak Djokovic gaf Federer vorig jaar forfait met een rugblessure, maar hij speelde het volgende weekend wel een cruciale rol in de Davis Cup-overwinning tegen Frankrijk.

Murray had zelf afgelopen weekend in de halve finale tegen Australië ook pijn aan de rug. ‘Mijn rug heeft me zeker parten gespeeld. Dinsdag had ik al veel pijn na de training en de dagen nadien is het enkel verergerd’, legde de Schot uit.

De olympisch kampioen van Londen zorgde er bijna in z’n eentje voor dat Groot-Brittannië doordrong tot de finale van de Davis Cup. Nadat in de kwartfinale Frankrijk werd uitgeschakeld, won Andy Murray dit weekend tegen Australië zijn twee enkelmatchen en de dubbelmatch met zijn broer Jamie Murray. De Britten konden de Davis Cup niet meer winnen sinds 1936. De laatste finaleplaats dateert van 1978.

Als Murray forfait geeft voor de Masters, een toernooi dat hij nog nooit kon winnen, kan hij een kruis maken over de mogelijke prijzenpot van bijna twee miljoen euro die in Londen te verdienen valt.