Trainer Vandenheede (VV Koksijde) en Bamba (Seraing) riskeren twee speeldagen schorsing

Print
Trainer Vandenheede (VV Koksijde) en Bamba (Seraing) riskeren twee speeldagen schorsing

Hugo Vandenheeden (VV Koksijde) Foto: gl

Het parket van de Koninklijke Belgische voetbalbond heeft maandag zijn strafvoorstellen na de uitsluitingen op de zesde speeldag in de Proximus League gegeven. De coach van VV Koksijde Hugo Vandenheede riskeert een schorsing van twee speeldagen en een boete van 200 euro, waarvan de helft met uitstel. Seraing-verdediger Ali Vanomo Bamba kijkt na zijn rode kaart aan tegen twee speeldagen schorsing en een geldstraf van 200 euro.

In het 2-2 gelijkspel bij Verbroedering Geel ging Vandenheede iets te fel tekeer tegen de wedstrijdleiding. Bovendien betrad de coach van Koksijde het terrein, wat indruist tegen het bondsreglement. De scheidsrechter stuurde hem daarop de tribunes in.

Door zijn acties zit Vandenheede mogelijk niet op de trainersbank in de zestiende finales van de Beker van België, woensdag in het eigen stadion tegen Standard. Ook het duel tegen Patro Heisden Maasmechelen op de zevende speeldag in de Proximus League moet hij misschien aan zich voorbij laten gaan. Als ze de strafmaat niet aanvaarden, zal de Geschillencommissie zich dinsdag over de zaak buigen.

Seraing-verdediger Bamba kreeg in de 0-3 verloren wedstrijd tegen Union in de 47e minuut een rode kaart voor een fout waarmee hij de fysieke integriteit van de tegenspeler in gevaar bracht. Als club en speler akkoord gaan met het schorsingsvoorstel, kan Seraing op de zevende (op het veld van Dessel) en achtste (thuis tegen Antwerp) speeldag in de tweede klasse niet rekenen op Bamba. In het andere geval moeten ze zich dinsdag gaan verdedigen voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal.