Eerste lessen 'en français' bij CVO13.

Print
Eerste lessen 'en français' bij CVO13.

Foto: CVO13 Zuid-Limburg

Bilzen - Voor een aantal mensen was het een bijzonder moment: de eerste lessen in een andere taal volgen. In het Seniorenhuis in Bilzen is een beginnerscursus Frans gestart. De ideale plaats als je je op vakantie (in la douce France bijvoorbeeld) wilt behelpen of als je op zoek bent naar een nieuwe, toffe hobby.

De cursisten leerden de eerste lessen zich voorstellen en miniconversaties voeren. “Dat ging al heel vlot”, vertelt hun docente Marlène Rasir. “Heel wat deelnemers hebben geen basis Frans maar hebben onmiddellijk de juiste klik gemaakt naar deze mooie taal. Ze voelen dat spreekdurf erg belangrijk is. Iedereen komt om bij te leren en iedereen maakt wel eens fouten. Daar leren we ook uit.”
In het 3de en 5de jaar staan de cursisten al een heel stuk verder. Alles gebeurt in het Frans; interessante gesprekken en debatten kunnen vlot gevoerd worden, de actualiteit wordt doorgenomen en besproken en we plannen alvast interessante uitstappen. De vooruitgang op korte tijd is enorm.
“Plezier, enthousiasme en leergierigheid vormen de basiscomponenten van mijn groepen”, besluit Marlène.

Heb je ook zin om je Frans te versterken? Kijk op onze site www.cvo13.be voor ons aanbod in Bilzen. Je vindt er ook onze andere cursussen zoals informatica, kleding, koken en fotografie.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio