Politieachtervolging eindigt op parcours WK ploegentijdrit

Print
Politieachtervolging eindigt op parcours WK ploegentijdrit

Het WK wielrennen in Richmond werd zondag opgeschrikt tijdens de ploegentijdrit. Een zwarte Chevrolet Camaro scheurde het parcours op in de hoop achtervolgende politiewagens af te schudden. Het voertuig kwam tot stilstand nadat het tegen de dranghekken naast het parcours knalde.

Wielrennen op Sportwereld.be

Op het moment van de feiten waren er geen renners op de plek in kwestie, maar de ploegentijdrit was wel volop aan de gang. De auto reed in hoge snelheid voorbij enkele verbouwereerde toeschouwers, om even later met drie politiewagens in zijn zog de andere richting uit te rijden. ‘We waren erg ongerust’, aldus ooggetuige Christy Lantz. ‘De auto knalde voorbij ons huis en maakte dan een heel agressieve U-bocht om de andere kant op te gaan.’

De dolle rit kwam tot een eind toen de bestuurder op de dranghekken knalde toen hij het parcours wilde verlaten. De man, ene Michael G. Scoliono, bleek onder invloed achter het stuur te zitten. Eén agent raakte gewond en er sneuvelde een politievoertuig in de achtervolging. De plaatselijke politie kondigde aan niets te wijzigen aan hun veiligheidsplan.