Jongen die station Rotterdam op stelten zette niet vervolgd

Print
Jongen die station Rotterdam op stelten zette niet vervolgd

Foto: Photo News

De jongen van zestien die zich vrijdag had verschanst in een wc van de Thalys op Rotterdam CS, wordt niet vervolgd. De jongen rende die ochtend vlak voor vertrek de Thalys binnen, die vanuit Rotterdam naar Parijs zou vertrekken.

Hij wordt niet meer verdacht van een strafbaar feit waarvoor hij langer in voorarrest zou moeten gehouden worden. Hij wordt wel in ‘vreemdelingenbewaring’ geplaatst - een maatregel voor buitenlanders die geen verblijfsvergunning gekregen hebben in Nederland - aldus het Nederlandse Openbaar Ministerie.

Een arrestatieteam haalde de jongen uit het toilet, nadat hij niet had gereageerd op NS-personeel en later evenmin op een onderhandelaar van de politie. Rotterdam CS werd vrijdag vanwege dit incident voor een deel van de dag voor een groot deel ontruimd. Onderzoek, onder meer van de Explosieven Opruimingsdienst, wees uit dat de man alleen persoonlijke bezittingen bij zich had.

Volgens het OM had de jongen vrijdag geen legitimatie op zak. Het is gebleken dat hij onder negen verschillende identiteiten bekend is in Europese landen. ‘Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een Tunesiër die al een paar jaar een zwervend bestaan leidt in West-Europese landen’, meldt het OM.