Paul Jambers: “Relatie met Pascale was verboden”

Print
Paul Jambers: “Relatie met Pascale was verboden”

Paul Jambers (70) en Pascale Naessens (46) zijn na 22 jaar huwelijk nog steeds dol op elkaar. Foto: Medialaan

In de laatste aflevering van ‘Alloo bij Jambers’, die morgenavond wordt uitgezonden op VTM, blikt Paul Jambers (70) terug op het begin van zijn relatie met Pascale Naessens (46). Het koppel, dat al 22 jaar samen is, kende een moeilijke start.

In 1993 stapten Jambers en Naessens in het huwelijksbootje. 22 jaar later vormen ze nog steeds een dolverliefd koppel, maar de start van hun relatie was allesbehalve vanzelfsprekend, mede door het leeftijdsverschil.

“Ik was 47 jaar oud en Pascale 23 toen we elkaar ontmoetten. Ik heb nooit een probleem gemaakt van het leeftijdsverschil, maar vond het net spannend en boeiend. Ik voelde mij toen echt een jonge kerel. Al geef ik toe dat het in het begin een verboden relatie was voor de buitenwereld. Naar familie en collega’s toe hebben we de relatie daarom lange tijd stilgehouden”, zegt Jambers in de laatste aflevering van ‘Alloo bij Jambers’.

“Krop in de keel”

Jambers blikt in de uitzending ook terug op zijn vertrek bij de VRT in 1990. Hij stapte op om een eigen productiehuis op te richten. “Ik wilde mijn eigen baas zijn, mijn medewerkers zelf uitkiezen en vooral zelf programma’s produceren”, meldt hij. “Zo’n bedrijf leiden ging gepaard met flink wat stress. Ik was snel geïrriteerd en was zeker niet de meest aangename baas toen.”

In het slotstuk van de serie keert hij met Luk Alloo terug naar waar het allemaal begon. Wanneer Jambers zijn oude kantoor in Zaventem bezoekt, kan hij zijn emoties moeilijk bedwingen. “Ik krijg een krop in de keel als ik hier terugkom en heb heimwee naar toen. Ik zou morgen meteen terug kunnen beginnen. Hier beleefde ik de mooiste jaren van mijn leven als televisiemaker.”

De laatste aflevering van ‘Alloo bij Jambers’ is dinsdagavond om 21.35 uur te zien op VTM.