In Briegden gestolen portefeuille duikt op in Herk-de-Stad

Print

Briegden

Lanaken - Op de drukbezochte rommelmarkt van Briegden heeft een dief zondag van de gelegenheid gebruik gemaakt om de portefeuille van een inwoner van Smeermaas te stelen.

Aan het Grieks restaurant Alkahof stond Frans Beckers te wachten op de politie die hij ingelicht had over de ontvreemding van zijn portefeuille. Een grote som geld en zijn persoonlijke papieren zaten daarin. “Ik had net wat gekocht aan een stand en had de portefeuille in mijn achterzak gestoken”, zei Frans. “Even later voelde ik in mijn achterzak en was mijn portefeuille verdwenen.” Zijn echtgenote was er ook bij. “Zelf heeft hij moeite om zijn portefeuille uit zijn zak te halen, zo strak zit die in zijn achterzak. Ik begrijp niet hoe het is kunnen gebeuren zonder dat hij dat gemerkt heeft.” Wel weet ze nog te vertellen dat er op een gegeven moment veel mensen rond hen stonden, maar daar schonk ze verder geen aandacht aan.
Zondagavond kreeg Frans een telefoontje van de politie dat zijn portefeuille in Herk-de-Stad op het politiebureau lag en dat hij ze kon komen halen. Een standhouder in Herk-de-Stad vond bij het opruimen van zijn stand de portefeuille tussen zijn koopwaar en had die aan de marktmeester overhandigd, die ze op zijn beurt afleverde aan de politie.
Vreemd is het dat de standhouder geen stand heeft gehad in Briegden, dus heeft de dief de gestolen portefeuille meegenomen van de rommelmarkt in Briegden naar Herk-de-Stad om ze daar pas weg te werken. Het geld zat er weliswaar niet meer in, maar Frans is al blij dat hij zijn persoonlijke papieren terugheeft.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio