Hof van beroep buigt zich op 29 september over wrakingsverzoek in proces-Aquino

Print
Hof van beroep buigt zich op 29 september over wrakingsverzoek in proces-Aquino

Foto: HBvL

Maasmechelen / Hasselt -

Het hof van beroep in Antwerpen buigt zich op 29 september over het wrakingsverzoek in de zaak-Aquino. Dat verzoek werd vorige week ingediend door de advocate van Silvia Liskova, de weduwe van Silvio Aquino. De rechters weigerden echter een stap opzij te zetten, waardoor het nu aan het hof van beroep is om daarover te oordelen.

Meester Nathalie Buisseret had de drie rechters van de rechtbank in Hasselt herhaaldelijk gevraagd om de zaak uit te stellen, omdat haar cliënte niet in staat is om het proces bij te wonen. Liskova kampt met een posttraumatische stressstoornis, nadat ze eind augustus getuige was van de liquidatie van haar echtgenoot. Buisseret meent dat haar cliënte geen garantie meer heeft dat haar zaak door onbevangen en onpartijdige rechters beslecht zal worden en diende een wrakingsverzoek in.

De drie rechters weigeren zich terug te trekken, waardoor het wrakingsverzoek nu op 29 september om 14 uur wordt voorgelegd aan de eerste kamer van het hof van beroep in Antwerpen. De zitting zal plaats vinden in de plechtige zittingszaal. Gelet op de extra veiligheidsmaatregelen die van kracht zullen zijn, is het verboden om te filmen en te fotograferen in het gerechtsgebouw.