Jeugdvoorstelling FC Maasland NO is hoogtepunt van competitiestart

Print
Jeugdvoorstelling FC Maasland NO is hoogtepunt van competitiestart

Foto: Jan Vandeberg

Kinrooi - Het voetbal in de fusie leeft... dat bleek zaterdag tijdens de ploegenvoorstelling die voorafging aan de wedstrijd van het eerste elftal van FC Maasland NO.

Vanaf 18 uur maakten honderden ouders en jeugdspelers hun opwachting in het Hoverstadion. Meer dan 200 jeugdspelertjes werden voorgesteld en op foto vereeuwigd met als slot een groepsfoto van de sportieve Maaslandfamilie. Veel belangstelling was er voor het net opgestarte damesteam: de Ladies zijn misschien nog niet het beste team, maar ongetwijfeld het mooiste en meest enthousiaste. Voor wie interesse heeft : de vacature van Ladies coach is nog steeds vacant.

Om 19.30 uur verdrong de massa, die op een hoogtepunt rond de 700 toeschouwers bedroeg, zich voor het in gang fluiten van het duel Maasland –Opitter. De brouwerij jongens namen een vliegende start, want reeds na drie minuten mocht Damm Opitter op voorsprong koppen. Doelman Gielen ging in deze fase niet vrijuit ...
Maasland speelde zich terug in de wedstrijd en het was Dennis Crijns die al snel de bordjes terug gelijk hing met een knappe punter voorbij doelman Verlaak. Opitter probeerde met de lange bal telkens woelwater Pouls te bereiken. Maasland kwam in het middenveld een mannetje te kort en vergat te voetballen. De partij werd bitsiger en wie voor academisch voetbal kwam, was eraan voor de moeite. "Opitters kick en rush voetbal" tegen een hoog tempo... niet het geliefkoosde voetbal van FC Maasland...

Wouter Gielen redde nog knap voor rust, maar Maasland kon geen vuist maken en bleef achteruit verdedigen. Bosmans en Kessen zaten in de tang of vonden geen aanspeelpunt en ook de rest van het team ging mee in het holder de bolder voetbal. Naar het einde toe zorgde Biesmans nog voor de zegetreffer voor Opitter. Doelman Gielen, tot dan toe enkele malen de redder, werkte een schot ongelukkig weg en tussen vier verdedigers reageerde Biesmans als snelste om de bal simpel binnen te knikken. Domper op een mooie avond met veel toeschouwers.

FC Maasland mist de competitiestart met een schamele 4 op 12. Positief is wel de sfeer in en rond de gezellige kantine. De einduitslag luidt dan ook Maasland-Opitter 1-2 en Jupiler - Opsale: 5-1!

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio