Standard boos: niet akkoord met (milde) schorsingsvoorstellen voor Dussaut en Arslanagic

Print
Standard boos: niet akkoord met (milde) schorsingsvoorstellen voor Dussaut en Arslanagic

Foto: Photo News

Standard gaat niet akkoord met het schorsingsvoorstel van het bondsparket voor zijn verdedigers Dino Arslanagic en Damien Dussaut. Dat stelde maandag Arslanagic één speeldag schorsing en een geldboete van 400 euro voor. Dussaut kreeg dezelfde minnelijke schikking, maar voor zijn schorsing geldt één jaar uitstel.

In de 4-1 nederlaag bij AA Gent op de achtste speeldag in de eerste klasse stuurde Erik Lambrechts zowel Arslanagic (45.) als Dussaut (64.) met rood van het veld. De eerste haalde als laatste verdediger AA Gent-spits Laurent Depoitre neer en ontnam de landskampioen zo een scoringskans. Linksback Dussaut gleed in de tweede helft stevig door op Milicevic en werd ook van het veld gestuurd. Dat leek een strenge beslissing, dus kreeg Dussaut het milde voorstel van één speeldag voorwaardelijk.

Maar de Rouches, die na de nederlaag op de vijftiende en voorlaatste plaats staan in de Jupiler Pro League, gaan niet in op dat schorsingsvoorstel. Via Twitter liet Standard weten dat club en spelers dinsdag naar de Houba de Strooperlaan in Brussel gaan. Daar moeten ze zich voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de KBVB verantwoorden voor hun acties.

Als de commissie de straf bestendigt, kan de club instemmen met de straf of in beroep gaan. In het eerste geval kan coach Yannick Ferrera in de zestiende finales van de Beker van België bij tweedeklasser Coxyde niet rekenen op Arslanagic. In het andere geval moet Standard vrijdag naar de Geschillencommissie Hoger Beroep, waardoor de eventuele schorsing pas ingaat vanaf zaterdag.

Lees meer over Standard Luik