Sp.a: “Gespreid betalen in hoger onderwijs moet overal mogelijk zijn”

Print
Sp.a: “Gespreid betalen in hoger onderwijs moet overal mogelijk zijn”

Oppositiepartij sp.a vraagt aan minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) om gespreide betalingen aan alle onderwijsinstellingen mogelijk te maken. “Vandaag doet de ene school het wel, de andere niet”, zegt Vlaams parlementslid Tine Soens (sp.a). Ze reageert op het nieuws dat steeds meer studenten een aanvraag indienden om de betaling te spreiden.

“De verhoging van het inschrijvingsgeld aan hogescholen en universiteiten is voor veel studenten wel degelijk een harde dobber. Nu de Vlaamse regering het inschrijvingsgeld met 280 euro (van 610 naar 890, red.) heeft verhoogd, hebben veel meer studenten het moeilijk om de factuur te betalen”, reageert Vlaams parlementslid Tine Soens.

De sp.a-politica vindt dat minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) ervoor moet zorgen dat studenten aan alle onderwijsinstellingen hun inschrijvingsgeld gespreid kunnen betalen.

“Ene school wel, andere niet”

“Vandaag doet de ene school het wel, de andere niet. De Vlaamse regering schuift haar besparingsbeleid af op de studenten. Die krijgen het daardoor een stuk moeilijker dan vroeger”, zegt Soens. “De minister moet maken dat er een degelijk, veralgemeend systeem van gespreide betalingen komt in heel Vlaanderen. De betaalbaarheid van het hoger onderwijs kan toch niet afhangen van de hogeschool of universiteit waar een student zich inschrijft?”