Verslag VHV - competitie kadetten (J18) Sporting Nelo-Elita Lebbeke-Brasschaat

Print
Verslag VHV - competitie kadetten (J18) Sporting Nelo-Elita Lebbeke-Brasschaat

Foto: Spooren S

Neerpelt - Op de eerste wedstrijddag van de Vlaamse Handbalcompetitie bij de J18 (kadetten) had Sporting Nelo de handbalclubs van Elita Lebbeke en Brasschaat op bezoek in de Hubertus Hummel Arena.

Sporting speelde een moeilijke eerste match tegen Brasschaat waarin regelmatig op de keeper of paal werd geschot.
Tot twee minuten voor het einde stond het nog 6-6. Echter dan maakte Dieter zijn een eerste goal, met dadelijk daarna een 2de op tegenaanval waardoor de stand eindigde op 8-6, de eerste punten waren binnen, maar het moest beter!

Daarna speelde Brasschaat tegen Elita, waarin Lebbeke dadelijk zijn ware aard toonde en al snel uitliep tot een 10-1 en de wedstrijd verder controleerde.

We waren gewaarschuwd. Nu mochten wij opdraven tegen het sterke Elita. Een zeer gelijkopgaande match waarin niemand afstand kon nemen. Beide doelmannen eisten de hoofdrol op zodat de spanning te snijden was. Op één minuut van het einde stond Nelo een goal voor, na een overhaast shotten van Elita. Hierdoor kwam Sporting terug in balbezit, Elita ging man- man verdedigen. Dieter bewoog goed, nam de bal mee en scoorde de verlossende goal in de slotseconden: 10- 8 winst!

Elita speelde dan weer tegen Brasschaat. In deze wedstrijd ging het voor Elita niet meer zo makkelijk. Beide ploegen gingen nek-aan-nek op de slotminuten af. De ervaring van Lebbeke gaf echter de doorslag zodat zij het laken naar zich konden toetrekken. Uitslag: 10-9 voor Lebbeke.

De derde wedstrijd voor ons was weer tegen Brasschaat. Ze hadden veel moed geput uit hun vorige wedstrijd tegen Elita, maar dit had ook krachten gekost. Onze jongens waren dit maal beter bij de les. De verdediging begon te renderen en met daarachter een sterke Oracha, bleven de netten lange tijd onaangeroerd. Ondanks de vele 'nulshots' werd toch met overtuiging gewonnen. eindresultaat: 12-7.

Als laatste match van de dag speelde Nelo tegen Elita. Dit beloofde weer een wedstrijd te worden op het scherp van de snede. Tot de 14de minuut kon Elita gelijke tred houden. Er werd aan beide zijden hard verdedigd en met daarachter met ook aan beide zijden een uitstekende doelman, daardoor werd het voor de veldspelers moeilijk om tot scoren te komen. Na 14 minuten was het dan ook nog maar 6-6. Alexander en Dieter kwamen in de laatste minuten beter tot scoren zodat we eindigden op een 10-7 score.

Opdracht volbracht, doch er is nog veel werk aan de winkel om de komende VHV-stormen te overleven. Op naar de volgende ontmoeting!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio