Sharapova maakt volgende week haar wederoptreden in China

Print
Sharapova maakt volgende week haar wederoptreden in China

Foto: EPA

Maria Sharapova wordt volgende week voor het eerst sinds Wimbledon nog eens op een tenniscourt verwacht. Ze zal haar terugkeer op het WTA-circuit maken in de Wuhan Open in China. Dat bevestigde de organisatie maandag.

De vijfvoudig Grand Slamwinnares sukkelde sinds Wimbledon met een knieblessure en moest de US Open aan zich voorbij laten gaan. 'Ik kijk ernaar uit om eindelijk terug op het terrein te staan', liet Sharapova weten. 'Ik heb hard gewerkt om terug te kunnen keren en ik kan niet wachten om dat te bewijzen. Wuhan is bovendien een heel leuk toernooi. Ik heb me hier vorig jaar goed geamuseerd.'

In de thuisstad van voormalig toptennisster Li Na zullen liefst 18 speelsters uit de top 19 van de wereld aanwezig zijn. Sharapova viel door haar inactiviteit terug van de tweede plaats naar de derde plaats. Ze moet Serena Williams en Simona Halep laten voorgaan.

Sharapova was vorig jaar al eens succesvol in China. Ze won toen het WTA-toernooi van Peking. Het WTA-toernooi in Wuhan gaat door van 27 september tot 3 oktober.