Jelle Wallays zet carrière verder bij Lotto-Soudal

Print
Jelle Wallays zet carrière verder bij Lotto-Soudal

Foto: Photo News

In de Tour de France waren de geruchten al zeer nadrukkelijk en op het WK in Richmond heeft Jelle Wallays ook zelf bevestigd dat hij volgend seizoen de overstap naar Lotto-Soudal maakt. De renner verbindt zich aan het team in 2016 en 2017.

Wallays (26) zette de voorbije jaren grote stappen vooruit. In 2014 won hij Parijs-Tours en hoopte hij al de overstap te maken van Topsport Vlaanderen-Baloise naar een World Tour-team. Maar dat lukte dit seizoen nog niet. Dit jaar won hij Dwars door Vlaanderen en bleef hij dromen van een contract bij een World Tour-team.

Er waren gesprekken met Trek Factory Racing Team, ook Etixx-Quick.Step toonde interesse, maar uiteindelijk zal het Lotto-Soudal worden. ‘Normaal gezien komt alles binnenkort in orde’, aldus Wallays na de ploegentijdrit op het WK waar hij na afloop even medische verzorging nodig had. ‘Er is een mondeling akkoord met Lotto-Soudal. Alleen de handtekening moet nog gezet worden. Ik zal er een contract tekenen voor twee jaar. Ik ben er nog niet mee bezig welke rol ik daar zal vervullen. Laat me eerst dit seizoen nog afwerken, de rest zien we volgend jaar wel. Ik ben alleszins blij en trots dat ik die overstap maak.’