Celebs

Sam De Bruyn kickt af van sociale media

Print
Sam De Bruyn kickt af van sociale media

Foto: pn

Sam De Bruyn is momenteel niet online bereikbaar. De radiopresentator volgt een digitale detoxkuur - een experiment voor een Telefacts-reportage. Erg makkelijk is dat niet, zo liet hij maandag weten in de ochtendshow ‘Dauwe en Vancoillie’ op Qmusic.

Het experiment loopt nog tot dinsdagochtend, waardoor De Bruyn, die normaal heel actief is op de sociale media, momenteel enkel bereikbaar is via zijn vaste telefoonlijn. Zelfs online spelen met de Playstation is niet toegelaten en ook zijn gloednieuwe smartphone moet nog even in de verpakking blijven. ‘Geen Twitter noch Whatsapp, Facebook, Snapchat, email, Skype, Instagram, Google, Wikipedia, Netflix of online Playstation’, schreef hij voor zijn detox begon nog op Twitter.

De Bruyn vroeg zijn volgers vrijdagavond ook om een wegenkaart van Oost-Vlaanderen omdat hij geen gps mag gebruiken. Hij verzocht zijn fans ook vriendelijk om niet te veel te tweeten omdat hij alles anders moet inhalen.

Maandagochtend werd De Bruyn gebeld tijdens het Qmusic-programma ‘Dauwe en Vancoillie' voor een stand van zaken. Daarin zei hij dat afkicken van het online leven niet makkelijk voor hem is. ‘Het is echt pijnlijk om te beseffen dat het een verslaving is. Het is gênant.’

Niet te missen