Ambulancier veroordeeld voor dronkenschap bij tussenkomst

Print

Een ambulancier van de brandweer Hoei is door de politierechtbank van Hoei veroordeeld tot een boete van 1.200 euro en intrekking van zijn rijbewijs voor een maand. De man bleek dronken toen hij een interventie deed bij een verkeersongeval in Amay in mei laatstleden.

Op 23 mei werden twee ambulanciers naar een verkeersongeval gestuurd op de Luikersteenweg in Ampsin (Amay). Van hen werd een alcoholtest afgenomen die postief was. Ze hadden net voor het einde van hun dienst meegedaan met het ‘Festhuyval’ dat in hun kazerne plaatsvond en waarbij drank werd geschonken.

‘Mijn cliënt was van oordeel dat hij niet meer zou worden opgeroepen’, voerde zijn advocaat aan. ‘Hij is niet naar het proces gekomen uit schrik voor de aandacht van de media voor de zaak. Hij wil niet publiek met de vinger nagewezen worden. Het is ook zo dat de ambulanciers geen medische daad hebben gesteld. Er was al een MUG-auto ter plaatse. Ze moesten alleen voor transport van de gewonde zorgen. Ze geven wel toe dat ze een fout hebben gemaakt.’

Het gewonde verkeersslachtoffer werd met een andere ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, maar overleed daar aan zijn verwondingen.