75-jarigen Eisden-Dorp vieren feest

Print
75-jarigen Eisden-Dorp vieren feest

Foto: Jean Pierre Yzermans

Eisden

Maasmechelen - Ze zijn driekwart eeuw oud en dat werd gevierd op donderdag 17 september. Sinds het vieren van hun 50ste verjaardag, 25 jaar geleden, is het nu reeds de vijfde viering sinds 1990. Hotel Beau Séjour in Lanklaar was de plaats van samenkomst, waar na de verwelkoming een heerlijk ontbijtbuffet zorgde voor een ontspannen sfeer.

Na het maken van de traditionele groepsfoto verplaatsten de feestvierders zich naar Oud-Rekem, een historische parel die in 2008 verkozen werd tot mooiste dorp van Vlaanderen.
Zij bezochten op de Groenplaats met gids de barokke Sint-Pietersmuseumkerk en de intrigerende museumapotheek Dr. Humblé. Na dit cultureel evenement was het tijd voor ontspanning bij brasserie Rekemer Foyer, waar ze konden genieten van koffie en taart. Hierna namen ze deel aan een geleid bezoek aan de unieke jeneverdistillerie Senden, waar hen nog een kleine degustatie werd aangeboden.
Het werd tijd om de inwendige mens te versterken en dus trokken ze gezamenlijk naar brasserie Lido in Neerharen voor een heerlijk feestmaal. Om af te sluiten werd nog een bezinningsgedicht voorgedragen, speciaal voor hen geschreven door E. Vleminckx. Het was reeds haar vijfde gedicht sinds 1990 en werd daarom terecht in de bloemetjes gezet. De feestvierders kregen elk een kopie op perkament afgedrukt als aandenken aan deze mooie dag.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio