Patrik Baeten al 2.000 kilometer te voet naar Santiago de Compostella

Print
Patrik Baeten al 2.000 kilometer te voet naar Santiago de Compostella

Foto: BRUNO BAETEN

Halveweg

Zonhoven - Op 6 juli vertrok Patrik Baeten vanuit Zonhoven richting Santiago de Compostella, en dat in zijn eentje. Vandaag heeft hij al 2.000 kilometer gestapt. Het einde is in zicht, alhoewel hij nog ongeveer 500 kilometer moet afleggen.

Op 10 september heeft hij zijn verjaardag gevierd (weliswaar alleen) boven op de Pyreneeën, wat voor hem een unieke ervaring was. De Pyreneeën waren zwaar, niet zozeer bergop maar naar beneden wat een zware belasting was voor de benen en knieën. Zijn camino heeft hem al vele tranen laten vloeien, tranen van geluk omdat hij dat beleven en ervaren mag.

Nu, na 2000 kilometer, ziet hij op zijn Camino over de hele weg pelgrims wandelen, ze komen van alle uithoeken van de wereld. De gesprekken zijn geweldig, soms oppervlakig maar dikwijls diepgaand. Na 3 maanden begint de vermoeidheid toe te lsaan, maar het einde is in zicht en kan hij beginnen af te tellen om terug naar huis te keren. Zijn motto is nog steeds: 'Als je iets wil bereiken in je leven doe het dan stap voor stap, dag na dag, beetje bij beetje en zo zal je je doel bereiken'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio