Ziekenzorg Opoeteren op uitstap naar Bilzen

Print

Opoeteren

Maaseik - Om 12.30 uur stonde de liftbus klaar om ziekenzorg Opoeteren naar Bilzen, een charmant stadje aan de Demer, te brengen. Daar aangekomen werd een tas koffie en een stukje vlaai aangeboden in de Kimpel.

Om twee uur reed een shuttle, een plaatselijk busje, plaats voor 48 personen, ons door de streek. Zo reden we voorbij de oorspronkelijke ingang van Alden Biezen, de landcommanderij met een rijke geschiedenis die een Engelse tuin bevat. Mooi gerenoveerd en aangelegd met aan de achterkant een Franse tuin in 1991 aangelegd. We passeerden ook het kasteel van Schoonbeek, een versterkte kasteelhoeve met slotgracht. Het kasteel Groenendaal, een u-vormige constructie in Maaslandse mergelsteen gemetseld. Natuurlijk hebben we de fruitplukkers bezig gezien die vriendelijk naar ons wuifden toen we langsreden. Op dit moment was men peren aan het plukken. Om het water in de mond te krijgen.

Om vijf uur was er een broodmaaltijd en konden we napraten over deze rondreis. Deze fijne namiddag eindigde met een dankwoord van de voorzitster. Ze noemde nog enkele activiteiten op die nog zouden volgen: bezoek aan het rusthuis van Maaseik, dag van de chronische zieke mensen en later nog het kerstfeest, waar iedereen nog voor wordt uitgenodigd.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio