Wereldkampioen motorcross wint ook in VS, Sloveen pakt titel in MX2

Print
Wereldkampioen motorcross wint ook in VS, Sloveen pakt titel in MX2

Foto: BELGA

De Fransman Romain Febvre (Yamaha) heeft zondag op het circuit van Glen Helen in het Californische San Bernardino de Grote Prijs motorcross van de Verenigde Staten gewonnen. Dit was de achttiende en laatste manche van het WK.

Febvre, die al zekerheid had over de wereldtitel, won de eerste reeks en werd tweede in de tweede reeks. Hij werd op het podium vergezeld door de Amerikanen Josh Grant (Kawasaki), die de tweede reeks op zijn naam schreef, en Cooper Webb (Yamaha).

Jeremy Van Horebeek (Yamaha), de enige Belgische deelnemer, eindigde op de achtste plaats.

In de WK-eindstand totaliseert Febvre 735 punten. Hij gaat daarmee zijn landgenoot Gautier Paulin (592 punten) en de Rus Evgeny Bobryshev (567 punten) vooraf. Van Horebeek is de eerste Belg op de vijfde plaats (449 punten). Clement Desalle eindigt als tiende (331), Kevin Strijbos als twaalfde (287) en Ken De Dycker als zeventiende (155).

In de MX2 verzekerde de Sloveen Tim Gasjer (Honda) zich zondag van de wereldtitel. Hij had daarvoor genoeg aan een vierde plaats in de GP. De zege ging naar de Amerikaan Jesy Nelson (KTM). Julien Lieber (Yamaha) werd vijftiende en eindigt als zesde in het WK.

Na deze laatste WK-manche volgt zondag (27 september) nog de 69e editie van de Motorcross der Naties in het Franse Ernée.