Mobiliteitsfestival op bedrijfsparking

Print
Hasselt - Op 18 september weerde het hoofdkantoor van CM alle auto’s van de bedrijfsparking. Het ziekenfonds riep haar medewerkers op om op zoek te gaan naar een duurzaam alternatief. Als tegenprestatie organiseerde CM op de parking een festival voor de medewerkers en hun gezin.

Woon-werkverkeer is vaak synoniem met ‘autorijden’. Ook bij CM Limburg. Het ziekenfonds nam in het verleden al een aantal initiatieven op het vlak van mobiliteit. Parkeerplaatsen exclusief voor carpoolers bijvoorbeeld, of een gratis CM-bedrijfsfiets voor wie zich engageert om per fiets naar het werk te rijden.

CM vroeg het personeel om op 18 september de auto thuis te laten. De NMBS stelde CM 50 Mobility Passes ter beschikking, geldig voor een heen- en terugreis tussen twee Belgische stations. De Lijn bood de CM-medewerkers dagpassen aan voor slechts 3 euro. Een groot aantal medewerkers opteerde voor de fiets. In de kelderverdieping werd extra ruimte vrijgemaakt om ze allemaal te plaatsen. De parking was immers niet beschikbaar, deze werd omgetoverd tot festivalterrein.
’s Namiddags ging het CMobile Foodtruck Fest van start, een festival voor de CM-medewerkers en hun gezin. Foodtrucks boden doorlopend hapjes en drankjes aan terwijl op het hoofdpodium een resem artiesten hun opwachting maakten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio