Brandweerpost zet zijn deuren open op 27 september

Print
Neerpelt - Op 27 september zal brandweerpost Neerpelt zijn deuren open zetten voor het grote publiek. Om de twee jaar probeert de brandweer een opendeurdag te houden in de post van Neerpelt. Op deze manier kunnen de mensen kennis maken met het toch wel typische materiaal van de brandweer.

Buiten het door de mensen 'gekende programma' zullen er dit jaar enkele speciale demo' zijn. Naast een spectaculaire demo brandbestrijding, zal er een demo zijn van het duikteam van brandweer Lommel en brandweer Bree in het kanaal bij de brug van Sint-Huibrechts-Lille. "Zo'n demo is uniek!", zegt korporaal B. Schepens. "Het geeft de mensen echt een beeld hoe de duikploegen van de brandweer werken en welke moeilijke opdrachten ze steeds moeten uitvoeren in soms extreme omstandigheden."

Daarnaast zal ook het demoteam bevrijding van de hulpverleningszonde Noord-Limburg een bevrijding uitvoeren op een wagen. "Dit demoteam heeft enkele maanden geleden meegedaan aan een internationale wedstrijd en behaalde daar een eervolle plaats. "Voor de kinderen zullen er dit jaar ook enkele speciale activiteiten gedaan worden: zo kunnen ze, buiten het behalen van een brandweerdiploma, ook meerijden met een echte 4 x 4 brandweerwagen op een onverhard terrein! Fun gegarandeerd.

Tot zondag vanaf 13.30 uur in de brandweerpost van Neerpelt?


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio