Oude tractoren defileren op de markt

Print
Maaseik - Als voorprogramma voor de jaarlijkse oude koetsenparade, defileerden dit jaar oude landbouwtractoren met groot succes op de markt. En Van Eyck keurde het gebeuren goed.

Van Eyck houdt vanaf zijn hoge sokkel alles goed in de gaten in Maaseik, maar wat hij deze zondag te zien kreeg, was ook voor hem een verrassing.
Als voorprogramma voor de bekende koetsenparade had de stad Maaseik dit jaar het idee om een aantal oude tractoren uit te nodigen voor een rondrit met defilé op de markt. Enkele lokale verzamelaars van tractoren waren direct bereid om de nodige stappen hiervoor te doen.
Zo verzamelde een 25-tal tractoren in de voormiddag voor een ontbijt, alvorens een rondrit te maken in de buurt. Jaak Langers en zijn vrienden zorgden voor een mooi stukje natuur met de vele kleine dorpjes aan de beide zijden van de Maas, tot in Maasbracht. Om twee uur meldde het volk zich reeds aan op de markt. Of de vele bezoekers enkel voor de koetsen kwamen, weten we niet, maar de verbazing was groot toen de oude tractoren een na een de markt innamen. Voor de presentatie van de defilé zorgde Cor Nijsen (BTM Bocholt); herkomst van de tractoren –de meesten uit Duitsland, een stuk techniek, gebruik op de boerderijen rondom Maaseik, de geschiedenis van de tractoren –velen meer dan 60 jaar oud- de toehoorders konden het allemaal smaken. Rijen dik, rondom de markt, iedereen leek zeer geïnteresseerd. De tractoren werden in een vierkant rondom Van Eyck opgesteld en na de laatste tractor verlieten ze in konvooi terug de markt om plaats te maken voor de voorgangers van de tractoren, de paarden met de koetsen.
Uit de tientallen reacties te horen, was dit de eerste maal dat oude tractoren op deze manier op de markt mochten, maar waarschijnlijk niet de laatste maal. Duidelijk voor herhaling vatbaar!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio