Coach Thorgan Hazard stapt op na dramatische competitiestart

Print
Coach Thorgan Hazard stapt op na dramatische competitiestart

Favre droop zaterdag teleurgesteld af na de 1-0 nederlaag van Mönchengladbach in Keulen. Foto: EPA

Lucien Favre is niet langer de trainer van de Duitse eersteklasser Borussia Mönchengladbach. Na een dramatische seizoensstart zet de 57-jarige Zwitser een stap opzij. Dat maakte hij zondagavond zelf bekend. 'Na overleg en analyse ben ik tot het besef gekomen dat het in deze situatie het best is dat ik opstap.'

'Ik heb niet meer het gevoel dat ik de perfecte coach voor Gladbach ben, daar moet ik eerlijk in zijn ten opzichte van mezelf en mijn professionele partners. Deze beslissing maak ik voor de toekomst van de club', liet Favre optekenen.

De Zwitser stond sinds februari 2011 aan het roer van het team uit Mönchengladbach. Toen behoedde hij de club voor degradatie. Vorig seizoen leidde Favre 'die Fohlen' naar de derde plaats in de Bundesliga. Voorlopig kon Borussia de hoge verwachtingen na een sterk seizoen nog niet inlossen. De club van Thorgan Hazard verloor zijn vijf duels in de Bundesliga en is puntenloos laatste. Ook in de Champions League ging de club dinsdag met 3-0 onderuit tegen FC Sevilla.