Over de koppen lopen op rommelmarkt Briegden

Print

Foto: arnold roberts

Briegden

Lanaken - Kramers, klanten en bestuur van Briegdencomité waren blij verrast toen de eerste zonnestralen een geweldige rommelmarkt aankondigden.

Briegden hield voor de 34ste maal in successie haar rommelmarkt. Er werd door het buurtcomité Briegden, met gemengde gevoelens naar de voorspelde weerberichten gekeken en men prees zich gelukkig dat het niet een grijze dag maar een geweldige nazomerdag werd voor de kramers en bezoekers van de rommelmarkt. Al heel vroeg waren de verkopers aanwezig om hun waren uit te stallen even later gevolgd door de bewoners van hun autoloze Briegdenstraat en al meteen bleek het een dag waar het op bepaalde momenten koppenlopen werd. We konden dan ook maar alleen maar positieve reacties noteren, met in het achterhoofd de regenuitgave van verleden jaar, zowel van de kramers, bezoekers en zeker van het buurtcomité.

Briegden rommelmarkt is heinde en ver bekend en lokt heel wat koopjesjagers op zoek naar prullaria, postkaarten, heiligenbeelden of schilderijen, oud papierengeld en munten, kinderkleding, petjes, speelgoed, handgereedschap, lampetkommen en -kannen en toebehoor uit vroegere slaapkamers en een heuse bruidsjurk, één keer gedragen, voor de prijs van 10 euro. Maar ook een schilderijtje van Vermeer van Delft  en een op van Gogh lijkend 'zonnebloemen'-schilderijtje, wie weet.... Aan de tap, bij de strategisch opgestelde tent, genoten de bezoekers van een frisse pint geschonken en rondgedragen door de jongeren van Chiro Sprokkel’die zo steeds weer een centje kunnen sprokkelen voor hun kas.

Later die dag zouden de Porijkes aan de tent hun muzikale bijdragen leveren en bleven de doorzakkers nog een tijdje na de sluitingstijd hangen aan de toog. Het buurtcomité onder aanvoering van voorzitter Bert Paulissen, die regelmatig in de tent terug te vinden was voor een praatje, prezen zich gelukkig met weer een geslaagde grandioze rommeldag. En Jos bewoner van de Briegdenstraat gebaarde aan ieder die het weten wilde dat het weer uitstekend was.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio