Organisator spreekt van recordaantal toeschouwers tijdens Davis Cup

Print
Organisator spreekt van recordaantal toeschouwers tijdens Davis Cup

Foto: AP

Vorst Nationaal vormde voor de eerste keer het theater van een Davis Cup-ontmoeting. De voorzitter van de Franstalige Tennisfederatie (AFT) André Stein organiseerde het evenement en mag van een succes spreken. ‘Het afgelopen weekend zaten er 17.000 toeschouwers in de tribunes, dat is een absoluut record voor een Davis Cup-duel in België’, zei Stein zondag.

‘Ik ben dubbel gelukkig. Enerzijds is er de historische overwinning, maar anderzijds hebben we het toeschouwersrecord verbroken’, aldus Stein. ‘Zelfs met de autoloze zondag zaten er 17.000 toeschouwers in de tribunes gedurende het hele weekend. Wedden dat dat record in de finale opnieuw verbroken wordt?’

De Internationale Tennisfederatie (ITF) eist van de organisatoren dat ze voor de halve finales een zaal voor minimaal 8.000 toeschouwers voorziet. Na de voorverkoop was de zaal voor twee derde gevuld en de kassa bleef gedurende de drie speeldagen open.

België organiseert van 27 tot 29 november ook de finale tegen Groot-Brittannië. Ditmaal zal Tennis Vlaanderen instaan voor de organisatie. De ITF schrijft voor de finale een zaal met een minimumcapaciteit van 12.000 personen voor. Woensdag wordt bekendgemaakt waar de finale gespeeld wordt. De voorverkoop gaat op 2 oktober van start.